raphael-the-school-of-athens4

     Μπορείτε να επισκέπτεστε το blog του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο: http://3lykzografou.wordpress.com

Ωρολόγιο πρόγραμμα Εξ’ αποστάσεωςεκπαίδευσης

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων του σχολείου μας κάνοντας κλικ εδω.

Οι σύνδεσμοι για να μπορούν να συνδέονται οι μαθητές στέλνονται από το σχολείο με προσωπικά email προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου. Για αυτό εάν δεν έχετε λάβει κάποιο email, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να δηλώσετε το email σας για να ενημερώνεστε άμεσα.

Οδηγίες εγγραφής των μαθητών στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο

Μπορείτε να δείτε ένα ενημερωτικό video κάνοντας κλικ εδώ για την εγγραφή των μαθητών στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Το video αυτό δεν έχει δημιουργηθεί από το σχολείο μας.

Πανελλήνιες εξετάσεις σχολικού έτους 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι το 3ο ΓΕΛ Ζωγράφου δέχεται την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας καθώς και αποφοίτων παλαιών ετών για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Τις εγκυκλίους θα τις βρείτε στην παρακάτω σελίδα: Περισσότερες πληροφορίες και εγκύκλιοι

Οδηγίες Σύνδεσης Εξ’ αποστάσεωςεκπαίδευσης

Το σχολείο μας ξεκινάει αυτή την βδομάδα από Τρίτη 24 Μαρτίου την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση με την Γ' Λυκείου. Από την ερχόμενη βδομάδα και Δευτέρα 30 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την Α' και Β' Λυκείου.

Οδηγίες: Οι γονείς θα λάβουν ένα email με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθητών και συνδέσμους για τις ηλεκτρονικές τάξεις των εκπαιδευτικών. Για να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τάξη του εκάστοτε καθηγητή, θα κάνετε κλικ, ή θα πληκτρολογήσετε την διεύθυνσή αυτή στο πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet (π.χ. Google Chrome, Firefox, Internet Explorer...)

Απαιτούμενο λογισμικό: Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Webex, την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Cisco Webex App. Θα ζητήσει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα αυτό. Αφού το εγκαταστήσετε θα μπορέσετε να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τάξη. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή (desktop ή laptop) ή ακόμη και κινητό (προτιμότερο να χρησιμοποιείται υπολογιστής). Στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει υπολογιστή ή κινητό, ας επικοινωνήσει με το σχολείο να το δηλώσει να του δωθούν οδηγίες να συνδεθεί ο μαθητής με την ηλεκτρονική τάξη με τηλέφωνο (μόνο φωνή) με αστική χρέωση στο τηλέφωνό του.

Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

22/03/202 Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να λάβουν γνώση των εγκυκλίων του ΥΠΕΘ για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θα ακολουθήσουν άμεσα οδηγίες στα προσωπικά τους email.

Ανακοίνωση για τον κορωνοϊό.

13/03/2020. Λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναρτούμε έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα: "Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα"Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SITEΣτατιστικά Στοιχεία στην Επίδοση των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ζωγράφου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-JOOMLA

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας. Κατασκευάστηκε πριν από 2000 χρόνια και χρησιμοποιείτο για τον ακριβή υπολογισμό της θέσης του Ηλίου, της Σελήνης και, πιθανώς, των πλανητών, στον ουρανό. Υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων Στεφανιτών αγώνων. Περισσότερα εδώ . . .

ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

Η εξέλιξη της Ελληνικής ιστορίας όπως διαμορφώνεται μέσα από τη διαπλοκή του χώρου και του χρόνου. (Από την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού)

Τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού και πολυμεσικού υλικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
ΒΙΒΛΙΑ-1

Εκπ tv

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ιδρύθηκε το 1977 και αποτελεί καινοτόμο φορέα του YΠΔΒΜΘ. Στοχεύει σε σύγχρονες και σύνθετες μορφές παροχής γνώσης. Η αδιάλειπτη προσφορά της στο χώρο της Παιδείας συνίσταται στην παραγωγή και προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και στην εκτεταμένη αναπαραγωγή και διάθεση αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα σε μορφή DVD, με στόχο, πρωταρχικά, την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία ...

Γιατί πάντα φανταζόμουνα, όπως και ο Χορχέ Λούις Μπόρχες,  ότι ο Παράδεισος θα είναι ένα είδος βιβλιοθήκης άρα όσοι κατευθυνθούν  προς τα εκεί θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι.

Γιατί «Η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν τη συνομιλία με τους τελειότερους ανθρώπους του παρελθόντος». (Ρενέ Ντεκάρτ)

Γιατί καλλιεργούμε την φαντασία μας!  Oι εικόνες που είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε με το μυαλό μας δεν συγκρίνονται με καμία ταινία του Hollywood

Γιατί ερχόμαστε κοντά με άτομα (τους συγγραφείς) και μοιραζόμαστε στιγμές μαζί τους. Δείτε στο Blog του Σχολείου

e-yliko telΗ Δικτυακή Εκπαιδευτική πύλη του Υπουργείου Παιδείας

Μια περιήγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης,

ΑΚΡΟΠΟΛΗ JOOMLA

Πατήστε στην εικόνα για μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη. Περισσότερα στο blog του Σχολείου . . .

Ήταν η είδηση της ημέρας σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως σημασία, την παρομοίωσαν με την ανακάλυψη του DNA. Ως απήχηση στη φαντασία του κόσμου, με απόγονο της πρώτης αποστολής στο φεγγάρι. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας μισού αιώνα και χρειάστηκε να διανυθεί πολύς δρόμος για να φτάσουμε στην ανακοίνωση της ανακάλυψης ενός σωματιδίου με συμπεριφορά όμοια με αυτή που περιμένουν να έχει το Higgs.

 

cern-8

 Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ανακαλύψεις στο CERN δε σταματάνε εδώ. Η ισχύς που έχει φτάσει ο επιταχυντής μέχρι σήμερα είναι της τάξεως των 8 ΤeV, αλλά έχει τη δυνατότητα να φθάσει μέχρι τα 14 TeV, «μπαίνοντας» σε περιοχές ενεργειών εντελώς ανεξερεύνητες. Και η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι η φύση δε σταματά να μας εκπλήσσει όσο εισερχόμαστε βαθύτερα στα μυστικά της. Περισσότερα εδώ . . .

european school radio